ENDURO-WEEK MOLVENO

Grensverleggend mountainbiken rond Lago di Molveno, in een van de meest spectaculaire Bike Resorts van Europa. Gedurende een week de tofste singletrails rijden: flow gegarandeerd! We beginnen rustig met blauwe flow trails en bouwen op naar hardcore zwarte trails.

Dolomiti Paganella: veelzijdig berggebied

De Dolomieten is met achttien bergtoppen van meer dan 3000 meter een iconische bergketen in Noord-Italië. Ze staat bekend als een van de mooiste berglandschappen ter wereld, niet voor niets komt ze voor op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Voor mountainbikers biedt ze ongekende technische trails met schitterende vergezichten omgeven door een ontspannen Italiaanse sfeer.

We verblijven in Molveno (870 m), aan de noordkant van het gelijknamige meer, op de grens tussen de Brenta Dolomieten in het westen en de Paganella-berg Gazza in het zuidoosten. Het hele gebied heet Dolomiti Paganella. Het gebied telt meer dan 400 km aan paden, een mix van natuurlijke trails en bikepark-routes. Onze gidsen kennen er de weg. We lussen de beste, uitdagendste en veiligste mogelijkheden aan elkaar.

Het was een geweldige week waarbij ik voor mijzelf menig grensje heb verlegd. Ik ben de begeleiding dankbaar hoe de week is verlopen en hoe het allemaal is gegaan, ontspannen en relaxt!
René Brink

Voor wie?

Voor de ervaren mountainbiker met veel Alpenervaring die zijn skills wil bijschaven. Ook voor de beginnende biker met belangstelling voor afwisselende en uitdagende trails waarin de nadruk ligt op afdalen.

BELANGRIJK: Van tevoren geef je je niveau aan, dat is voor ons een richtlijn bij het bepalen van de zwaarte van elke tocht. Wij stemmen de tocht per dag af op wat je dan kunt en wilt.

Datum

22-29 juni 2024
Je kunt ook als groep een eigen datum en offerte aanvragen.

Weekindeling

Elke dag maken we een tocht met een specifiek thema. De ene dag staat veilig afdalen centraal, de ander dag kombochten, tafelspringen of drops. Ook komen balans, rockgarden en wortelpassages aan bod. Geen enkele tocht staat van te voren vast. De toeren duren 5 á 7 uur inclusief pauzes, afhankelijk van je conditie, vaardigheden, wensen en weersomstandigheden.

De paden vereisen veel uithoudingsvermogen en concentratie. Een aantal afdalingtrails zijn langer dan tien kilometer met ruim 1500 hoogtemeters. Met bochten, northshore, jumps en drops in allerlei soorten en maten. Van vloeiend lopende flowy trails tot uitdagende, smalle, rotsige singletracks ofwel natural trails, wandelpaden waaraan nauwelijks of geen onderhoud wordt gepleegd.

Aan het eind van de straat waaraan het hotel ligt, nemen we de lift naar 1500 meter hoogte. Vanuit de vele trails rondom montagna Tovre boven Molveno steken we over naar de Andalo. Ten noorden daarvan naar het hoogste punt van de regio: Cima Paganella. Bovenop geniet je van een adembenemend uitzicht voordat een kilometerslange singletrack al je aandacht opeist. Je ziet de ruige toppen van de Brenta, het brede dal van de Adige, met de glinsterende gletsjers van de Ötzaler en Stubaier Alpen, de Sella en de Marmolada en in het zuiden het Gardameer. Het gebied is ook voor e-mountainbikes zeer geschikt.

Uitrusting en voorbereiding

Het materiaal moet tiptop in orde zijn. Een volledig geveerde all-mountain of enduro van minimaal 130 mm met de juiste geometrie, zodat de fiets redelijk naar boven klimt en met vertrouwen afdaalt. Na twintig jaar ervaring kunnen wij precies vertellen waar je mountainbike aan moet voldoen om met vertrouwen en plezier te kunnen rijden. Je krijgt na inschrijving een checklijst die we ook tijdens de voorbereidende clinic nalopen en bespreken. Wij hebben uitstekende, op het ruige terrein aangepaste, jonge fully’s van Trek te huur.

Prijs

€ 1.550,-
Inclusief:
– 7 overnachtingen
– Elke dag ontbijtbuffet met keuze uit verschillende soorten brood, kaas, vleesbeleg, diverse zelfgemaakte jam, jus, koffie, thee, yoghurt, diverse muesli en vers fruit.
– Elke dag een lunchpakket
– Elke dag diner met verse, lokale ingrediënten, rekening houdend met een eventuele allergie of dieet.
– Elke dag mountainbike-instructie en begeleiding
– Onbeperkte toegang lift tijdens de gehele week
– Grote bidon
– Afspuit- en onderhoudswerkplaats, onderhoudsinstructie
– Gratis voorbereidingsclinic in Nederland

Prijzen zijn exclusief:
– Vervoer uit Nederland. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen.
– Huur volledig geveerde mountainbike: € 300,- per week.

Wij raden aan om deze week met een full suspension mountainbike te rijden. Met een veerweg van minimaal 130mm en Enduro/All-mountain geometrie zodat de fiets redelijk naar boven klimt en met vertrouwen afdaalt.

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

AGENDA