NATURAL TRAILS CEVENNEN

Mountainbikeweek vanuit Villefort door de uitdagende Cévennen. De zon schijnt er in september gemiddeld acht uur per etmaal. Lekker nazomeren in de Cévennen, een mooi begin van de herfst.

Ruige, uitdagende tochten in een mediterraan klimaat

Onze standplaats is Villefort, een dorp in de noordelijke Cevennen aan de rand van het Parc National Des Cévennes. Er heerst een mediterraan klimaat waar de hitte door de omringende bergen minder extreem is dan in het zuidelijk gedeelte. Het sfeervolle plaatsje is omringd door een netwerk van afwisselende singletracks met prachtige uitzichten. Je verblijft in gȋte Mas de l’Affenadou. Van daaruit maken we bijzondere dagtochten diep de natuur in telkens in een andere windrichting.

"De week in de Cevennen was geweldig. Ik was er zelfs twee keer. Prachtige routes, lekker technisch, maar heel ontspannen. Mooie vergezichten, prachtige dorpjes met leuke terrasjes. Mooi sfeervol verblijf in de gite met heerlijke maaltijden."
Marcel Ritzer

Voor wie?

Voor de ervaren mountainbiker met veel buitenland-ervaring, maar ook voor de beginner met een goede basisconditie die voor het eerst in het ruige buitenland wil biken.

BELANGRIJK: Van tevoren geef je je niveau aan, dat is voor ons een richtlijn bij het bepalen van de zwaarte van elke tocht. Omdat veel bikers gedurende de week hun rijtechniek verbeteren, stemmen we de tocht per dag af op wat je dan kunt en wilt.

Datum

7 - 14 september 2024
Je kunt ook als groep een eigen datum en offerte aanvragen.

Weekindeling

Iedere avond bespreken we het dagprogramma tijdens het uitgebreide diner.
Alle opties komen aan bod, eventueel splitsen we de groep op naar rijtechnisch niveau of conditie. Of we kiezen een route op basis van rijtechnische wensen, denk aan een smal pad met vele technische haarspeldbochten of brede schotterpaden die boven op de plateaus liggen.

Zaterdag
Nadat je je hebt geïnstalleerd kun je gaan relaxen, een uurtje de benen los rijden of je mountainbike door ons laten afstellen. Vervolgens gaan we gezamenlijk eten en de mountainbikewensen van iedereen bespreken.

Zondag
Over afwisselende paden met mooie vergezichten, traverseren we naar de beklimming van de Mont Lozère. We besteden aandacht aan de rijtechniek die we deze week nodig zullen hebben.

Maandag
We maken een dagtocht naar Pied de Borne over een prachtig plateau en een kilometerslange singletrack langs de Gorges van de Chassezas. Later kunnen we hier een verfrissende duik nemen. Via een eeuwenoud kasseienpad keren we terug naar Villefort.

Dinsdag
Met de trein gaan we naar het zestig kilometer noordelijk gelegen Langogne. Tijdens de lange terugtocht zakken we tussen graanvelden en kastanjeboomgaarden af naar Villefort. We doorkruisen vele dorpjes waaronder het middeleeuwse Le Bastide-Puylaurent. Het venijn zit in de staart: de heftige downhill naar het meer van Villefort.

Woensdag
Een dag die je vrij kunt invullen. Je kunt met een instructeur op pad maar ook een terrasje nemen of relaxen op het strand aan het meer of aan het zwembad van de gȋte.

Donderdag
We rijden over verborgen paadjes afgewisseld met vergezichten naar Géholhac om daarna langs dorpjes en boerderijen te zigzaggen naar St. André Capcèze. Vervolgens keren we via een technisch valsplat singletrack langs een riviertje terug naar Villefort.

Vrijdag
Vanuit het hart van het Parc National kronkelen we naar de bron van de Tarn en dalen via een zeer afwisselende route naar het achterliggende dal via le Merlet terug op de hoogvlakte. Van daaruit traveseren we langs de Tarn en over de GR 68 naar Mas la Barque. Over de indrukwekkende finale afdaling over de kam keren we terug naar Villefort.

Zaterdag
Na een uitgebreid ontbijt nemen we afscheid, vele fantastische mountainbike-herinneringen rijker.

Vanuit Villefort kun je op je racefiets het asfaltnetwerk van de Cevennen ontdekken. Uiteraard geven we je de nodige tips.

Uitrusting en voorbereiding

We adviseren waar je mountainbike aan moet voldoen om met vertrouwen en plezier te kunnen rijden. Voor deze week raden we een full suspension mountainbike aan met een verzet-verhouding voor lange steile klimmen. Bij ons zijn uitstekende, op het ruige terrein aangepaste, jonge fully’s van Trek te huur. Na inschrijving ontvang je een checklijst die we tijdens de voorbereidende clinic bespreken.

Prijs

€ 1.150,-
Inclusief:
– 7 overnachtingen in sfeervolle gȋte
– Elke dag een uitgebreid ontbijt met, diverse zelfgemaakte jam, jus, koffie, thee, yoghurt, muesli en vers fruit.
– Elke dag een lunchpakket
– Elke dag diner met verse, lokale ingrediënten, rekening houdend met een eventuele allergie of dieet. Inclusief wijn en of andere drankjes.
– Elke dag mountainbike-instructie en begeleiding
– Transfers met trein en auto met aanhanger
– Grote bidon
– Afspuit- en onderhoudswerkplaats, onderhoudsinstructie
– Gezellige chillruimte
– De meest spectaculaire uitzichten van de Cevennen
– Gratis voorbereidingsclinic in Nederland

Prijzen zijn exclusief:
– Vervoer uit Nederland. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen. Vanuit Roosendaal kun je per TGV naar Clermont-Ferrand. Vandaar is het drie en een half uur met de trein naar Villefort.
– Huur volledig geveerde mountainbike: € 45,- per dag / € 200,- per week.

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

AGENDA