TRAIL-WEEKEND FICHTELBERG

Een lang weekend trails rijden in het onontdekte mountainbike-walhalla van Duitsland. Op het programma staan afdalingen vanaf de Ochsenkopf, met 1024 meter een van de hoogste bergen in deze streek niet ver van Tsjechië. We rijden vooral technische trails en genieten intussen van de prachtige omgeving.

De Ochsenkopf ligt in het Frankenland, even ten oosten van het Thüringer Wald. Onderaan de berg verblijven we in het Bullheadhouse, naast de lift die onbeperkte toegang tot de omgeving biedt. De ruwe rotsen bestaan grotendeels uit graniet, wat zorgt voor uitdagende en schitterende trails.

Het weekend is gericht op het rijden van technische trails, waarbij je ook wat klimwerk moet doen. Het voordeel van een lang weekend is dat je alleen de vrijdag en maandag hoeft vrij te nemen, terwijl je het gevoel hebt alsof je een week in de Alpen verblijft.

“We hebben een heerlijk weekend gehad en er zeker een enthousiasteling bij gekregen. Remco vond het ook fantastisch!” Pieter Kloppenburg (Vijfhuizen)

Voor wie?

Voor de ervaren mountainbiker die een nieuw gebied wil leren kennen, maar ook voor de beginner die voor het eerst in het ruige buitenland wil biken.

Datum

In verband met de aanleg van nieuwe (ski/bike) liften aankomende zomer, moeten we helaas ons weekend in 2024 overslaan. De week Molveno komt sterk overeen met weekend Fichtelberg. Daarom hebben wij de Molveno reis in dezelfde periode gepland waarin Fichtelberg in de agenda zou staat.
Wil je meer info? Mail ons via info@mtbclinic.nl

Dagindeling

Aankomst op donderdagavond. Kennismakingsborrel en briefing over het weekend.

Op vrijdag gaan we de trails verkennen, te beginnen in het bikepark naast het Bullheadhouse om aan onze skills te werken. Daarna nemen we de lift naar Ochsenkopf om een aantal trails te rijden.

Op zaterdag maken we een dagtocht naar de Schneeberg, die naast de Ochsenkopf ligt en die met 1051 meter net iets hoger is dan de Ochsenkopf.

Op zondag kun je tochten uit de voorgaande dagen combineren. Of je kiest ervoor om lekker vaak de lift te nemen om alle mogelijk trails te leren kennen. Of je kiest voor een dagtocht met wat klimwerk. Natuurlijk kun je ook het bikepark opzoeken om aan je skills te werken.

Op maandag komt aan dit lange weekend een einde, maar niet zonder een lekker uitgebreid ontbijt. Met een stapel nieuwe skills en ervaringen keer je weer terug naar huis.

Prijs

€ 425,-
Huur volledig geveerde mountainbike: € 40,- per dag / € 100,- voor drie dagen,  incl.  helm en protectie.
Inclusief:
– 4 overnachtingen in het Bullheadhouse
– Elke dag uitgebreid ontbijt
– Elke dag een lunchpakket
– Elke dag een afwisselende avondmaaltijd, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met een eventuele allergie of dieet
– Gratis grote bidon
– Elke dag mountainbike-instructie en tochtbegeleiding
– Uitgebreide onderhoud- en afspuit mogelijkheden en onderhoudsinstructie
– Onbeperkt toegang tot de lift naar Ochsenkopf

Prijzen zijn exclusief vervoer van Nederland naar Fichtelberg. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen. Vanaf de grens is het ca. zesenhalf uur rijden naar Fichtelberg.

NB Een volledig geveerde mountainbike met een veerweg van minimaal 120-130 mm is noodzakelijk om de trails en skills goed te kunnen rijden.

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.

AGENDA