MONT VENTOUX OFF ROAD

Afwisselende week in de Drôme Provençale. Je rijdt tussen lavendel, truffelvelden, olijfboomgaarden, langs stapels muurterrassen en door historische dorpen en steden. Maar ook door ongerepte natuur, tussen kalkbergen en steile kammen begroeid met eiken- en dennenbossen. En als climax: de off road beklimming én afdaling van de Mont Ventoux. Een week van uitersten.

We verblijven in La Moutière, een 18e-eeuws landhuis in de Drôme Provençale vlakbij Grignan. In de tuin is een zwembad en een jeu de boules-baan. Het landgoed ligt in een grote vallei omringd door heuvels en bergen, met een grote variatie aan routes. Het letterlijke hoogtepunt van de week is de beklimming van de Mont Ventoux. Met gemiddeld acht uur zon en een temperatuur van 24 graden is het eind september en begin oktober zeer aangenaam fietsweer.

Ik ben aan het nagenieten van al die prachtige foto’s van de Ventoux-week. Super leuk om weer eens te bekijken, opnieuw te beleven en aan anderen te kunnen laten zien hoe mooi en fijn het was! 😊
Loes Soors d'Ancona

Voor wie?

Voor zowel de ervaren mountainbiker als voor de beginnende biker die meer buitenlandse ervaring wil beleven.

BELANGRIJK: Van tevoren geef je je niveau aan, dat is voor ons een richtlijn bij het bepalen van de zwaarte van elke tocht. Omdat veel bikers gedurende de week hun rijtechniek verbeteren, stemmen we de tocht per dag af op wat je dan kunt en wilt. Bij de reis is een gratis voorbereidende dagclinic inbegrepen. Tip: tijdens deze week kun je met ons ook fantastische gravel- en racefietstochten maken.

Datum

29 september - 6 oktober 2024
Je kunt ook als groep een eigen datum en offerte aanvragen.

Weekindeling

Iedere avond bespreken we tijdens een uitgebreid diner de mogelijkheden voor de volgende dag. We kunnen ook per dagdeel beslissen wat we doen. Of onderweg opsplitsen naar rijtechnisch niveau, kilometers, hoogtemeters  of conditie.

Zondag
Na aankomst heb je nog even tijd voor jezelf of neem je de gelegenheid om de benen los te rijden. Intussen stellen wij je mountainbike af, waarna we met de hele groep gaan dineren. We maken kennis met elkaar en bespreken ieders wensen voor deze week.

Maandag
Over afwisselende paden rijden we naar Grillon, we klimmen steil omhoog naar het oude centrum. Daar nemen we een terras, een heerlijke plek voor koffie en om van het uitzicht te genieten. Langs de rivier de Lez en door de landerijen rijden we terug. Op de rijtechnisch uitdagende stukken geven we tips die van belang zijn voor volgende dagen.
40 km. – ca. 600 hoogtemeters

Dinsdag
Na een vlakke aanloop door lavendelvelden, beklimmen we het plateau van Chaud Abri, dalen daarna af naar Le Pègue om vervolgens de zeer pittige La Jouana te beklimmen.  Een technisch singletrack leidt ons verder door naar La Chapelle de Notre-Dame. Vandaar dalen we over een freeride pad af naar de vallei om via Rousset-Les-Vignes terug te lussen.
45 km. – ca. 900 hoogtemeters

Woensdag
We rijden richting Taulignan, we volgen de Lez stroomopwaarts. Het eerste deel van de dag maken we korte, technische klimmetjes en afdalingen. De route is een rijke schakering van afwisselende paadjes, die zoveel aandacht vragen dat ze de vermoeidheid in je benen doen vergeten. De dag eindigt met een lange klim, waarna een aantrekkelijke singletrack naar beneden volgt.
50 km. – ca. 1100 hoogtemeters.

Donderdag
Je kunt kiezen tussen een ochtendclinic of een hele dag die je zelf invult. In de ochtendclinic geven wij instructie op een prachtig plateau tegenover het Domaine met vele rijtechnische paadjes. Maar je kunt ook een terrasje pakken, een markt of een van de vele Romaanse dorpjes bezoeken. Om daarna heerlijk te relaxen aan het zwembad.

Vrijdag
Door de boomgaarden van de vallei toeren we richting Montbrison-sur-Lez om naar het uitzichtpunt op La Viale te klimmen. In de verte zien we de Kale Berg, die we morgen zullen bedwingen, al in de verte liggen. We kronkelen terug naar de vallei om via boerenpaden en verborgen singletracks terug te keren, op weg naar de ligstoelen aan het zwembad.
45 km.- ca. 800 hoogtemeters

Zaterdag
De dag van de Mont Ventoux. We rijden met auto en trailer met mountainbikes naar Bédoin. Van daaruit kiezen we hoe we de Reus van de Provence gaan bestormen. Standaard kiezen we voor de meest pittige route, de off-road versie. Alternatieven zijn de gravel- en asfaltbeklimmingen. Op de top genieten we van het 360-graden panorama, waarna een super lange (off road) afdaling volgt. We rijden niet op extreme trails, maar op paden die voor iedereen met een volledig geveerde mountainbike al een hele uitdaging zijn.
40 km. ca. 1700 hoogtemeters

Zondag
Op de afsluitende dag nemen we na een uitgebreide lunch afscheid, vele fantastische mountainbike-herinneringen rijker.

Het gebied heeft een groot netwerk van asfaltwegen en gravelpaden. Samen met ons kun je ook fantastische gravel- en racefietstochten maken. Vraag naar de mogelijkheden

Uitrusting en voorbereiding

We adviseren waar je mountainbike aan moet voldoen om met vertrouwen en plezier te kunnen rijden. Voor deze week raden we een full suspension mountainbike aan met een verzet gericht op stevig klimwerk en een dropper-post. Bij ons zijn uitstekende, op het ruige terrein aangepaste fully’s te huur. Na inschrijving ontvang je een checklijst die we tijdens de voorbereidende clinic bespreken.

Eten en Drinken

We besteden veel aandacht aan gezond eten en drinken. Onze eigen gediplomeerde kok David bereidt alle maaltijden, vegetarisch en niet-vegetarisch, met natuurlijke ingrediënten. Uiteraard houdt David rekening met speciale wensen zoals glutenvrij, sojavrij, eivrij, melkvrij, lactosevrij en notenvrij. Met evenveel plezier gaat hij in op ‘Hollandse’ wensen zoals hagelslag, pindakaas en pannenkoeken.

Bij een inspannende sport als mountainbiken is voldoende drinken belangrijk, vandaar dat koffie, thee, frisdrank en water met limonade onbeperkt en gratis voorradig zijn. Ook fruit en versnaperingen liggen na een dag mountainbiken klaar.

Prijs

€ 1.150,-
Inclusief:
- 7 overnachtingen op het sfeervolle landgoed
- Elke dag ontbijt
- Elke dag een lunchpakket, wat voor je wordt klaargemaakt
- Elke dag een afwisselende avondmaaltijd
Alle maaltijden worden bereid met verse, lokale ingrediënten waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met een eventuele allergie of dieet
- Gratis grote bidon
- Elke dag mountainbike-instructie en tochtbegeleiding
- Uitgebreide onderhoud- en afspuit mogelijkheden en onderhoudsinstructie
- Verplaatsingen met mountainbikevervoer tijdens de week
- De meest spectaculaire tochten door de Drôme Provençale en uitdagenste rit tegen de Mont Ventoux
- Gratis clinic in Nederland

Prijzen zijn exclusief:
- Vervoer van Nederland naar Frankrijk. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen. Als je met de trein komt, halen we je op in Montélimar.
- Reis- en ongevallenverzekering
- Huur volledig geveerde mountainbike: € 40,- per dag / € 200,- per week

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

AGENDA