MTB-WEEKEND ZUID-LIMBURG

Tijdens het weekend maak je op speelse en ongedwongen manier kennis met verschillende rijtechnieken, afgestemd op je eigen niveau. Of scherp je je mountainbikevaardigheden verder aan. Geniet van de gezellige sfeer waarbij je naast rijvaardigheden ook nieuwe mountainbikers leert kennen.

Een weekend vol rijplezier en informatie dat uitblinkt in afwisseling

Het mountainbikeweekend vindt plaats vanuit Mechelen en gaat door Zuid-Limburg op zaterdag en door de Voerstreek in België op zondag. Bij voldoende belangstelling organiseren we een endurorit rond Aken (Duitsland). We maken clinic-tochten met volop tips en trucs. Je leert zowel cross-country als freeride- en trial-technieken.
In een speciale workshop krijg je onderhoudstips en leer je reparatiewerkzaamheden zelf uit te voeren.  Op zaterdagavond geven we een lezing met beamer-foto’s, waarbij je kennismaakt met diverse schitterende buitenlandse mountainbikegebieden. We geven tips hoe je zelf nog meer uit je mountainbikevakantie kunt halen.
Kortom, een intensieve ervaring maar waarin je alles doet in je eigen tempo en op je eigen niveau. Waardoor het een ontspannen, sportief weekend uit wordt zonder stress en prestatiedruk.

Het weekend vindt plaats vanuit De Vinkenhof in Mechelen, fraai gelegen in het glooiende Limburgse landschap. Met tweepersoonskamers inclusief eigen wc en douche. Er is een grote, gezamelijke ruimte met een eigen terras. Verder is er wifi, een afspuit- en onderhoudsmogelijkheid en kunnen de mountainbikes veilig worden gestald.

Top organisatie en zeer kundige instructeurs. Bovendien erg veel fun gehad tijdens het MTB Weekend.
Jake van der Stel

 

Ik wil jullie bedanken voor het afgelopen weekend. Alles was prima geregeld, de instructeurs waren zeer gemotiveerd en enthousiast en de clinic van een zeer goed niveau. Dus bedankt!
Gerard Tiben, Ter Apel

Voor wie?

Van beginner tot (ver)gevorderd. Wel moet je een redelijke basisconditie hebben. Je hoeft beslist niet over rijtechnische vaardigheden te beschikken, die leren we je tijdens het weekend!

Locatie

De Vinkenhof in Mechelen.

Datum

21 - 24 maart 2025
of op aanvraag voor groepen vanaf 8 personen of minder voor de prijs van 8.

Programma

Vrijdag
Vanaf 16.00 uur: ontvangst, voorstellen, bikecheck, toelichting weekend
18.00 uur: avondmaaltijd
19.30 uur: avondrit of workshop
21.30 uur: chillen

Zaterdag
8.00-9.00 uur: ontbijt
09.30 uur: vertrek inclusief lunchpakket en bidon
15.00-16.00 uur: terugkomst mountainbikeclinic
16.15 uur: après bike
17.00 uur: onderhoud eigen mountainbike met assistentie en instructie van instructeur
18.00 uur: avondmaaltijd
20.00 uur: info-lezing met beamer over onze mountainbikereizen in Duitsland, Frankrijk en Italië. Met tips voor eigen mountainbikevakanties.
21.00 uur: chillen

Zondag
08.00 - 9.00 uur: ontbijt
09.30 uur: mountainbiketocht met tips door België of enduroclinic in Duitsland. Incl. lunchpakket
15.00 uur: terugkomst, douchen, après bike met soep.
16.00 uur: afscheid

Prijs

€ 495,- per persoon.
De prijs is inclusief twee overnachtingen, alle maaltijden met wijn, bier of fris, lunchpakketten, grote bidon, koffie en thee, extra soep na afloop op zondag, twee dagen mountainbike-instructie en workshop onderhoud.

*Exclusief de eventuele huur van een mountainbike. Prijs voor het weekend: € 40,- (hardtail) en € 70,- (fully), inclusief helm en protectie.

AGENDA