MTB-WEEKEND ZUID-LIMBURG

Tijdens het weekend maak je op speelse en ongedwongen manier kennis met verschillende rijtechnieken, afgestemd op je eigen niveau. Of scherp je je mountainbikevaardigheden verder aan. Geniet van de gezellige sfeer waarbij je naast rijvaardigheden ook nieuwe mountainbikers leert kennen.

Een weekend vol rijplezier en informatie

Het MTB-weekend in Zuid-Limburg blinkt uit in afwisseling: we maken tochten en voor, tijdens en na de clinics krijg je veel informatie over mountainbiken. Je leert zowel cross-country als freeride- en trial-technieken. Een intensieve ervaring, relaxed begeleid.
In een speciale workshop krijg je onderhoudstips en leer je reparatiewerkzaamheden zelf uit te voeren. Tips en instructies krijg je toegestuurd. Op zaterdagavond geven we een lezing met beamer-foto’s, waarbij je kennismaakt met diverse schitterende buitenlandse mountainbikegebieden. We geven tips hoe je zelf nog meer uit je mountainbikevakantie kunt halen.

Het weekend vindt plaats vanuit Hoeve Vernelsberg bij Epen, fraai gelegen aan de Geul in het glooiende Limburgse landschap. Op en rond de historische binnenplaats en aan het water vind je diverse terrassen. Er is een afspuitmogelijkheid, onderhoudswerkplaats, afsluitbare stalling en draadloos internet.

Top organisatie en zeer kundige instructeurs. Bovendien erg veel fun gehad tijdens het MTB Weekend.
Jake van der Stel

 

Ik wil jullie bedanken voor het afgelopen weekend. Alles was prima geregeld, de instructeurs waren zeer gemotiveerd en enthousiast en de clinic van een zeer goed niveau. Dus bedankt!
Gerard Tiben, Ter Apel

Voor wie?

Van beginner tot (ver)gevorderd. Wel moet je een redelijke basisconditie hebben. Je hoeft beslist niet over rijtechnische vaardigheden te beschikken, die leren we je tijdens het weekend!

Locatie

Hoeve Velnersberg in Eupen.

Datum

datum 2024 wordt later bekend gemaakt

Weekindeling

Vrijdag
Vanaf 16.00 uur: ontvangst, voorstellen, bikecheck, toelichting weekend
18.00 uur: avondmaaltijd
19.30 uur: avondrit of workshop
21.30 uur: chillen

Zaterdag
Vanaf 08.00 uur: ontbijt
09.30 uur: mountainbikeclinic inclusief lunchpakket en bidon
15.00-16.00 uur: einde mountainbikeclinic
16.15 uur: après bike
17.00 uur: onderhoud eigen mountainbike met assistentie en instructie van instructeur
18.00 uur: avondmaaltijd
20.00 uur: info-lezing met beamer over onze mountainbikereizen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Met tips voor eigen mountainbikevakanties.
21.00 uur: chillen

Zondag
Vanaf 08.00 uur: ontbijt
09.30 uur: mountainbiketocht met veel rijtechniek, freerideclinic in Landgraaf of een endurorit in Duitsland. Inclusief lunchpakket en sportdrank.
15.00 uur: einde mountainbiketocht, mountainbikeonderhoud, douchen
15.30 uur: après bike met soep en stokbrood
16.00 uur: afscheid

Prijs

€ 425,- per persoon.
De prijs is inclusief twee overnachtingen, alle maaltijden met wijn, bier of fris, lunchpakketten, grote bidon, koffie en thee, extra soep na afloop op zondag, drie dagen mountainbike-instructie en workshop onderhoud.

*Exclusief de eventuele huur van een mountainbike. Prijs voor drie dagen: € 25,- (hardtail) en € 50,- (fully), inclusief helm en protectie.

AGENDA