TRANSALP PROVENCE

Avontuurlijke TransAlp trektocht vanuit Digne les Bains, over de uitlopers van de Alpen door de Provence naar de Cote d‘Azur aan de Middellandse zee. Over ruige singletracks, door dichte bossen en karakteristieke Zuid-Franse dorpjes.

Pittige beklimmingen en ruige afdalingen

Avontuurlijke TransAlp trektocht vanuit Digne les Bains, over de uitlopers van de Alpen door de Provence naar de Cote d‘Azur aan de Middellandse zee. Over ruige singletracks, door dichte bossen en karakteristieke Zuid-Franse dorpjes.

.

Fantastische MTB ervaring gehad met Mountainbike-Adventures. Elke euro meer dan waard!
Richard van den Boogaard

Voor wie?

De TransAlp Provence is een selectieve tocht met lange beklimmingen en lange technische afdalingen. De reis is gericht op avontuurlijke mountainbikers met een uitstekende conditie, een dosis doorzettingsvermogen en humor. Voldoende mountainbike-ervaring en beheersing van de mountainbike op technische afdalingen en singletracks zijn noodzakelijk.
Een volledig geveerde mountainbike met flatpedals en een dropper zijn verplicht.

Uitrusting en voorbereiding

Een volledig geveerde mountainbike van minimaal 130 mm met flatpedals en een dropper zijn verplicht.
Je kunt bij ons een geschikte volledig geveerde mountainbikes van TREK huren.

Het mag duidelijk zijn dat je de TransAlp Provence niet zonder voorbereiding kunt beginnen. Zorg voor voldoende kilometers in de benen (minimaal 2500 km in de drie maanden ervoor) waarbij je een aantal lange tochten maakt van minimaal 4 tot 5 uur met een rugzak van ongeveer vijf kilo. Een gratis clinic is bij de reis inbegrepen.

Overnachting en verzorging

Er gaan maximaal veertien deelnemers samen met twee instructeurs mee. Een derde instructeur vervoert de bagage, verzorgt de lunch en maakt kwartier op de volgende locatie.
De verblijfsaccommodaties variëren van een ruige berghut, een landelijke gîte tot een lokaal hotel. Je overnacht alle nachten in een meerpersoonskamer van 2 tot 14 personen. Veel luxe zoals TV, welness, etc. zul je niet aantreffen.
Voor ontbijt, lunch en avondeten wordt vanzelfsprekend verzorgd. Onderweg ontmoeten we waar dat kan de derde instructeur met extra fruit, drank en energierepen. Waar mogelijk bezoeken we onderweg of op het eind van de tocht een terras.

Datum

14 - 21 september 2024
Je kunt ook als groep een eigen datum en offerte aanvragen.

Weekindeling

Zaterdag
Tussen 16.00 en 18.00 uur word je verwacht in Digne les Bains. Liefhebbers kunnen voor de avondmaaltijd alvast de benen even losrijden en het materiaal testen.
Tijdens het diner houden we een uitgebreide briefing. Je zult daarbij merken dat we de nadruk niet alleen leggen op hoogtemeters en afstanden, maar vooral op verwachte duur en inspanningsniveau. De paden en de ondergrond bepalen namelijk hoe zwaar iets is en hoe lang je ergens over doet. Je moet steeds stevig aan de bak om de volgende etappeplaats te bereiken. Eventueel splitsen we onderweg de groep of we rijden extra lussen of we korten de route juist in.

Zondag
Al na enkele kilometers bijten we ons vast in een lange klim. Het brede pad gaat over in een schitterende singletrack. We rijden in een matig tempo om onze energie te verdelen. De eerste dag staan gewenning en rijtechniek centraal. Een goede techniek is nodig om deze week te kunnen genieten van de uitdagende trails, die je vandaag al volop tegenkomt. Zo is er een pittige looppassage op weg naar de Pas de la Fayais op 1700 meter hoogte. De beloning is een majestueus uitzicht, gevolgd door een magnifieke afdaling naar etappeplaats Tartonne.
ca. 50 km. – 1450 HM

Maandag
Klimmend en dalend rijden we tussen de lavendelvelden via La Bâti naar de col Le Petit Cordeil op 1500 meter. Vervolgens zakken we over technische paden af naar rivier Le Verdon, die we dan voor het eerst zien. De tocht gaat over enkele uitdagende passages, waarbij we rijtechnisch en conditioneel flink aan de bak moeten. We overnachten in St. André les Alpes.
ca. 45 km. – 1500 HM.

Dinsdag
Even buiten het dorp klimmen we naar 1300 meter met een spectaculair uitzicht over Lac de Castillon. We nemen een café crème of cappuccino aan de Place Central in Castellane en slingeren daarna verder langs akkers, door bossen en over hoogtelijnen naar Trigance. Wie wil kan een blik werpen in de afgrond van Gorges du Verdon. Althans, als je daar extra zweetdruppels voor over hebt.
ca. 60 km. – 1600 HM.

Woensdag
We blijven een dag in Trigance, van waaruit we een prachtige tocht maken rond de Verdon. We klimmen naar Crête d’Arme Vieille, daarna maken we een schitterende afdaling naar de gorge. Vervolgens klimmen we naar het Point Sublime met uitzicht op de Grand Canyon Verdon. We klimmen verder naar Rougon om van de tweede, uitdagende afdaling naar de Verdon te genieten. In plaats van fietsen kun je vandaag ook als rustdag gebruiken of een hike maken door de Goges du Verdon.

Donderdag
Door weilanden en gehuchten kriskrassen we naar Montagne de Lachens. Een sensationele afdaling naar Mont volgt. Op het hoog gelegen dorpsplein kun je bij helder weer de Middellandse zee aan de horizon zien schitteren. We overnachten bij Callian.
ca. 75 km. – 1600 HM

Vrijdag
We gaan binnendoor naar Lac du Saint Cassien en achterlangs naar Les Adrets de L’Estérel. De finale gaat door het beroemde Massive d’Esterel met zijn gevreesde singletracks die eindigen bij Agay aan de Middellandse zee. Op het strand vieren we dat de reis is volbracht. Ten slotte gaan we terug naar ons hotel voor het slotdiner en de afterparty.
60 km. – 1400 HM.

Zaterdag
Na een uitgebreid ontbijt staat je nog een prachtige terugreis te wachten. In een trein met panoramacoupés keren we langs de beroemde Route Napoléon terug naar Digne les Bains. Het avontuur zit erop. We zijn ervan overtuigd dat je met een voldaan gevoel, fantastische herinneringen en buitengewone mountainbike-ervaringen nog lang zult nagenieten van de TransAlp Provence.

Prijs

€ 1.450,-  inclusief:

 • 7 overnachtingen
 • 7x ontbijt
 • 7x lunchpakket
 • 7x diner
 • 7x eerste rondje op terras bij aankomst
  Alle maaltijden worden vers bereid en uiteraard houden we rekening met een eventuele allergie of dieet.
 • 6 dagen mountainbikebegeleiding én mountainbike-instructie door ervaren gidsen
 • Bagagevervoer
 • Gratis grote bidon
 • Technische ondersteuning
 • Panorama treinreis terug naar Digne les Bains
 • Gratis clinic in Nederland
 • De meest spectaculaire uitzichten over de Provence en de Côte d’Azur
 • Huur volledig geveerde mountainbike: € 40,- per dag / € 200,- per week

* = De groepen worden ingedeeld naar niveau, dus conditie en techniek variëren.

Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

AGENDA