Algemene informatie

Alle reizen zijn door ons zorgvuldig uitgestippeld en verkend. Onze instructeurs nemen je mee op avontuur en leren je je eigen grenzen te verkennen en verleggen. Persoonlijke aandacht en veiligheid staan daarbij voorop. We moedigen je aan te werken aan je concentratie, coördinatie en balans, die je alle drie hard nodig hebt voor een fikse dosis rijplezier.

Uitdagendste routes

Wij kiezen na langdurige voorbereiding de mooiste gebieden met de aantrekkelijkste trails. Het is nogal een verschil of je over veertig kilometer gravel of veertig kilometer technisch singletrack rijdt!

Optimale verzorging

De prijzen van de reizen zijn geen ‘vanaf-prijzen’ maar inclusief een uitgebreid ontbijt, smaakvolle lunchpakketten die wij voor je klaarmaken en avondmaaltijden van zeer hoog niveau. Je hoeft ‘s avonds nooit op zoek naar een betaalbaar restaurant. Je hebt dus geen huishoudelijke zorgen. Alles is tot in de puntjes geregeld. Wij staan klaar om je mountainbike af te stellen voor de volgende dag. Met het juiste gereedschap en ervaring worden eventuele reparaties snel uitgevoerd!

Maximale ontspanning

Er is alle ruimte om, onder het genot van een goed glas wijn, op de dag terug te kijken. ‘s Avonds vindt de briefing voor de volgende dag plaats. Alles in een gezellige, relaxte sfeer want het leven om het mountainbiken is net zo belangrijk als het mountainbiken zelf!

Wat heb jij nodig? Een beetje lef en bravoure zijn handig, evenals een goede conditie. Die kun je goed gebruiken bij de oefeningen, waarbij je leert de buitenlandse omgeving te lezen en je spoor te scannen, je rem- en bochtentechniek te verbeteren en te springen in plaats van af te stappen. Zo werken we samen aan een optimale rijstijl op ieder terrein.

Voor wie?

Voor de ervaren mountainbiker met veel buitenlandse ervaring maar ook voor de beginnende biker die voor het eerst door de ruige buitenland wilt rijden. Leeftijd speelt geen rol.

Prijs

De prijzen variëren per mountainbike-reis. Bekijk hiervoor de desbetreffende pagina. De reizen zijn inclusief:

 • Gratis voorbereidingsclinic in Nederland
 • Overnachtingen in sfeervolle gȋte
 • Iedere dag een ontbijtbuffet, een lunchpakket voor onderweg en een diner met lokale producten
 • Gratis bidon met de hele week sportdrank
 • Gratis gebruik van protectie
 • Onbeperkte toegang tot de lift tijdens de gehele week
 • Afspuit- en onderhoudswerkplaats, onderhoudsinstructie
 • Zorgvuldig verkende routes en trails
 • Elke dag mountainbike-instructie en begeleiding
 • Gezellige chillruimte
 • De meest spectaculaire uitzichten
 • Een 'rugzak' vol mooie herinneringen en foto's

De prijzen zijn exclusief:

 • Vervoer uit Nederland. Wel bemiddelen wij bij het carpoolen. De mountainbikes kunnen mee op de aanhangwagen
 • Huur full suspension mountainbike: € 45,- per dag / € 200,- per week.

Programma

We bieden diverse reizen aan. Globaal ziet een mountainbike-reis er als volgt uit.

Clinic op onze vast locatie

Na inschrijving ontvang je een bevestig met de bijbehorende informatie. Bij de reis zit een gratis voorbereidende dagclinic inbegrepen. We ontvangen je met gratis koffie en thee aan de Kerkallee in Velp. Je kunt je omkleden in een van onze kleedkamers.

Bike-check

Het materiaal moet tiptop in orde zijn. De tocht vraagt veel van je materiaal maar daar is het ook voor gemaakt! Na twintig jaar ervaring kunnen wij precies vertellen waar je mountainbike aan moet voldoen om met vertrouwen en plezier te kunnen rijden. Je krijgt na inschrijving een checklijst die we ook tijdens de voorbereidende clinic nalopen en bespreken.

Aantal en niveau deelnemers

Je geeft van tevoren je niveau aan, maar je bent bij ons ben niet gebonden aan een niveau-indeling met vooraf een vastgestelde route. Wij stemmen de tocht per dag af op wat je kunt en wilt. Uit ervaring blijkt dat veel mountainbikers zich gedurende de week, door de juiste opbouw van routes en aanwijzingen, zichzelf sterk verbeteren. De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers en minstens twee instructeurs, waardoor de groep gemakkelijk en snel kan worden opgesplitst. Daarnaast zitten in sommige dagroutes extra lussen voor gevorderden.

Duur en afstand per dag

De clinics duren circa 4 á 5 uur, afhankelijk van het type clinic, het weer en je conditie. We oefenen, herhalen, geven voorbeelden en individuele instructies. Onderweg stoppen we voor een eetpauze.

De kilometerafstand vinden we van minder belang. Je zult verbaasd staan hoeveel technieken je kunt verfijnen op een paar vierkante meter.

Je kunt je vrijblijvend, zonder zorgen inschrijven voor een reis. Ook als corona een onzekere factor is. Wij zijn aangesloten bij het STO garantiefonds waarbij je inschrijfgeld beschikbaar blijft tot het einde van de reis. Als de reis om wat voor rede niet doorgaat, krijg je je geld altijd terug.

AGENDA